• Outplacement Ucare

    Ucare Outplacement

    Vraag nu een gratis outplacementvoorstel aan
    MEER INFO

Outplacement ancienniteitAnciënniteit – Ontdek hier nieuwste informatie voor u!

 

Heeft u onlangs uw ontslagbrief gekregen? Of speelt u met de gedachte om ontslag te nemen bij uw werkgever? Vroeg of laat krijgt ook u dan te maken met het opzegtermijn. Daarin spelen een groot aantal aspecten een rol, zo ook uw anciënniteit. Wij geven u een helder beeld van uw anciënniteit en wat het precies voor u betekent.

 

U krijgt antwoord op vragen als:

> Wat is anciënniteit?

> Kan ik mijn anciënniteit meenemen naar een nieuwe werkgever?

 

Ontdek hieronder een zeer informatief filmpje over anciënniteit. Hoe ziet de wereld eruit na de crisis? Hoe belangrijk is innovatie? Hoe gaan we om met sociale media en diploma’s?

Heeft u vragen over uw anciënniteit definitie, of bent u zoek naar een ervaren gesprekspartner? Iemand die u te allen tijde antwoord geeft al uw vragen? Uw antwoorden zijn dichterbij dan u denkt. Er zijn altijd wel een vestigingen bij u in de buurt. In 19 vestigingen staan de ervaren begeleider te springen om u te helpen en te ondersteunen waar nodig.

 

OutplacementoorstelOutplacementcoach

 

 

 

 

 

 

 

Wat is anciënniteit?

De anciënniteit betekenis is de periode dat u verbonden bent aan een bepaalde organisatie. Uw anciënniteit speelt een bepalende rol in onder meer het bepalen van uw loon, vakantiedagen, rechten, plichten,… Het komt dikwijls voor dat een hogere anciënniteit (een langere verbintenis aan de werkgever) verbonden is aan een hoger loon. Werkgevers belonen werknemers die trouw zijn aan het bedrijf, de organisatie, de instelling,…

Belangrijk is ook om te weten dat uw anciënniteit gevolgen heeft voor uw opzegtermijn. Dit geldt voor zowel arbeiders als bedienden. De duur van uw opzeggingstermijn (aantal weken) wordt mede bepaald aan de hand van uw anciënniteit. Het is zo dat de duur van uw opzegtermijn afhankelijk is van twee factoren.

  1. Uw anciënniteit: hoe lang bent u al contractueel verbonden aan de organisatie?
  2. Ontslagen of ontslag genomen: heeft uw werkgever u ontslag gegeven of heeft u zelf uw ontslagbrief ingediend?

 

Ontdek hier of u recht heeft op outplacement?

 

 

Anciënniteit meenemen naar uw nieuwe werkgever

Stel dat u overstapt naar een nieuwe werkgever. U bent toe aan een nieuwe uitdaging, nadat u al meerdere jaren voor hetzelfde bedrijf werkt. Een nieuw bedrijf, nieuwe energie, nieuwe prikkels,… En uw opgebouwde anciënniteit dan? Bent u in staat dit mee te nemen naar een nieuwe werkgever? Of begint u weer helemaal opnieuw met het opbouwen van uw anciënniteit? U heeft er immers natuurlijk wel meerdere jaren hard voor gewerkt.

 

Geen nood. Het is mogelijk om uw opgebouwde anciënniteit en hierdoor ook uw opzeggingstermijn contractueel vast te laten leggen. Dit noemen ze conventionele anciënniteit. Overleg dit met uw toekomstige werkgever tijdens de onderhandelingen. Geef aan dat u dit graag terug ziet in uw arbeidsovereenkomst. Conventionele anciënniteit uit zich vaak op 2 wijzen:

  1. Voor de bepaling van de opzeggingstermijn of opzeggingsvergoeding.

en/of

  1. Loon, anciënniteitdagen of andere voordelen die afhangen van uw anciënniteit

 

Lees nauwkeurig en secuur uw arbeidsovereenkomst door om te zien waarnaar uw anciënniteit verwijst. Wordt de anciënniteit definitie in uw arbeidsovereenkomst vermeld met een specifieke verwijzing naar uw loon, dan geldt dit niet voor uw opzegtermijn. Wees scherp op waar uw opgebouwde anciënniteit voor wordt gebruikt in uw nieuwe arbeidsovereenkomst.

 

Let op: Anciënniteit overnemen in uw nieuwe arbeidsovereenkomst is niet verplicht voor uw werkgever. Het is een onderhandeling en probeer ervoor te zorgen dat er altijd een goede sfeer blijft tussen u en uw gesprekspartner.

 

OutplacementoorstelOutplacementcoach

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Het opzegtermijn is de periode tussen het moment van opzegging en de dag dat uw arbeidsovereenkomst afloopt. Hoeveel weke

 

Wat is baremieke anciënniteit?

De baremieke anciënniteit is de anciënniteit die wordt toegekend aan een medewerker die gekoppeld is aan een barema. Een barema is ook wel een loonschaal. Het is zo dat de uw anciënniteit gekoppeld is aan uw loonschaal. Dit staat vermeld in uw arbeidsovereenkomst. Heeft u vragen hierover, is het altijd mogelijk om contact op te nemen met een ervaren medewerker van Ucare.

 

Wat hebben anciens met anciënniteit te maken?

Anciens betekent letterlijk ‘oudgediende’. Mensen die al lang in een organisatie hebben een hogere anciënniteit opgebouwd. Hierdoor heeft u meer weken opzeggingstermijn en heeft u op dit vlak een zekere positie.

 

Wat is de anciënniteit betekenis nu precies?

De betekenis anciënniteit is uitgebreid en gecompliceerd. Waar het op neer komt is dat anciënniteit het aantal jaren vertegenwoordigd dat de werknemer in dienst is van een bedrijf of instelling. Bent u nieuwsgierig naar uw persoonlijke betekenis anciënniteit en wilt u weken hoeveel weken opzeggingstermijn u heeft? Neem dan contact op met een behulpzame medewerker.

 

Ik zit eraan te denken om een nieuwe job te kiezen. Anciënniteit overnemen, is dat verplicht voor mijn nieuwe werkgever?

Nee, anciënniteit overnemen is niet verplicht voor uw nieuwe werkgever. Wel is het mogelijk om met uw toekomstige werkgever te onderhandelen over uw anciënniteit. Op het moment dat u uw opgebouwde anciënniteit laat vastleggen in uw nieuwe arbeidsovereenkomst, noemen we dit conventionele anciënniteit.

 

Verschilt de anciënniteit bouw weer ten opzichte van het onderwijs, of is dit allemaal hetzelfde?

De anciënniteit bouw is weer anders dan bij het onderwijs. Er zijn verschillende afspraken gemaakt per paritair comite. Bent u nieuwsgierig naar uw situatie op het gebied van anciënniteit? Neem dan contact met ons op.

 

Ik zocht op internet naar ‘anciënniteit bedienden’ en ‘anciënniteit bediende’ en kwam bij jullie uit. Wat kunnen jullie hier mij over vertellen?

Wij worden regelmatig gevonden op ‘anciënniteit bedienden’ en ‘anciënniteit bediende’. Wij zijn er voor zowel arbeiders en bedienden. Heeft u anciënniteit ontslag gekregen of genomen en bent u zoekende naar uw rechten en plichten? Wij helpen u met alle liefde verder. Neem contact met ons. Wij staan u graag te woord.

 

Wat betekent anciënniteit er bestaat 1 definitie anciënniteit?

Op de vraag: “Wat betekent anciënniteit?” is niet 1 definitie anciënniteit te geven. Anciënniteit betekent letterlijk de opgebouwde dienstjaren bij uw werkgever. Er zijn wel verschillen tussen bijvoorbeeld arbeiders en bedienden. Wij helpen iedereen verder met zijn of haar vragen. Het is een web van regels en wij geven u graag duidelijkheid.

 

Inschrijven

Bent u ontslagen, of dreigt er een anciënniteit ontslag?

Neem dan contact op met Ucare en informeer naar uw mogelijkheden. We gaan direct met u aan de slag. Mede omdat er op korte termijn een aantal wettelijk verplichte zaken afgehandeld dienen te worden. Op het moment dat we dit niet samen met u doen, is het zo dat er sancties of zelfs boetes volgen. Neem contact met ons. De definitie outplacement is dat wij u direct verder helpen.

 

Heeft u een werknemer ontslagen, of bent u verplicht een werknemer op korte termijn te ontslaan?

Neem dan contact op met Ucare en vraag geheel vrijblijvend informatie op. Wees waakzaam voor het feit dat er een aantal zaken zijn die u verplicht dient te regelen. Doet u dit niet, dan is het mogelijk dat er voor u sancties of zelfs boetes dreigen. Wees dit voor en neem contact met ons. Wij nemen uw dossier met u door en helpen u graag verder.

 

OutplacementoorstelOutplacementcoach

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons

Heeft u vragen, wilt u graag informatie ontvangen of heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek met een medewerker van Ucare? Neem contact met ons op.

 

Ucare – hoofdzetel

Ilgatlaan 15 / 0.01

3500 Hasselt (België)

 

Bellen vanuit België : 011 28 00 50

Bellen vanuit buitenland : 0032 11 28 00 50

 

outplacement@ucare.be

www.ucareoutplacement.be

 

Openingstijden

maandag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

dinsdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

woensdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

donderdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

vrijdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

 

Is het voor u onmogelijk om langs te komen tijdens kantooruren? Geen nood.

Bel naar +32 (0)11 28 00 50 of stuur een mail naar outplacement@ucare.be. Wij maken graag een afspraak met u buiten de kantooruren om.