• Hoe verloopt outplacement

    Ucare Outplacement

    Ontslag krijgen of ontslag gekregen… wat u moet doen
    MEER INFO

Ontslag krijgen

Ontslag krijgen of ontslag gekregen… wat nu?

 

Heeft u recentelijk te maken gekregen met een ontslagsituatie? Bent u ontslagen of heeft u juist het gevoel dat er een ontslag dreigt?

Dan is het van belang om volledig op de hoogte zijn van alles dat er belangrijk is in een dergelijke situatie. Ucare biedt u overzicht en geeft u duidelijkheid in een lastige situatie.

 

Een ontslagsituatie is dikwijls een lastige situatie die bol staat van de emotie. Het is voor velen een zware klap. Of u nu ontslagen wordt om economische redenen of omdat er andere aspecten een rol spelen, uw nieuwe situatie zal even wennen worden in het begin.

 

Samen met u kijken we naar vragen als:

> Moeten er nog praktische zaken geregeld worden?

> Hoe ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging?

> Wat levert outplacement mij op?

 

Heeft u vragen over uw (dreigende) ontslagsituatie, of bent u op zoek naar een geschikt persoon die al uw vragen beantwoordt? Er zit altijd wel een vestiging in de buurt. Ucare beschikt over 19 vestigingen verspreidt over alle Vlaamse provincies. U bent altijd welkom.

 

De volgende onderwerpen komen in dit artikel aan bod:

 

Wat is een ontslag?

Een ontslag is het moment dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigt. Het is mogelijk dat een werknemer zijn of haar arbeidsovereenkomst opzegt (ontslag nemen), of dat een werkgever een arbeidsovereenkomst beëindigt (ontslag krijgen). Het beëindigen van een tijdelijke overeenkomst wordt niet gezien als ontslag.

Ontslag krijgen bediende en ontslag krijgen arbeiders zijn twee verschillende situaties waar een voorstel op maat bij past. De verschillen die er ooit waren, zijn verwijderd of genivelleerd in het nieuwe eenheidsstatuut. In België zijn er bepaalde regels voor het ontslaan van een medewerker. Dit staat allemaal vastgelegd in het ontslagrecht.

Bent u nieuwsgierig naar alle feiten omtrent uw ontslagsituatie? Neem vrijblijvend contact op met een begeleider van Ucare en u krijgt alle antwoorden.

 

 

Een ontslag krijgen en dan…? wat u moet doen

Een ontslag krijgen is vervelend en onaangenaam. Op het moment dat u de moed even laat zakken, is dit niet verwonderlijk. Het is wel van belang dat u positief blijft, zodat u veerkrachtig blijft en zo snel mogelijk helderheid en overzicht krijgt. Hierbij alvast wat tips die u doet na een ontslag:

 

Leg de papieren die u van uw werkgever krijgt naast u neer. Het komt wel eens voor dat u een aantal papieren van uw werkgever ontvangt. Hier staat alle informatie in die u in eerste instantie niet direct begrijpt, omdat het vaak gecompliceerde, juridische taal is. Wij helpen u bij het lezen, begrijpen en handelen naar alles wat in de papieren staat. Nooit zomaar iets tekenen dat u niet 100% begrijpt.

 

Neem contact op met een ervaren begeleider. Een ervaren en professionele begeleider is in staat u te vertellen waar u op moet letten. Een outplacementbegeleider kijkt samen met u naar uw rechten en plichten. Zo is het mogelijk dat u recht heeft op outplacement. Outplacement helpt u verder en brengt u weer een positieve blik op uw resterende loopbaan.

 

Blijf rustig en kalm. Het komt wel eens voor dat een ontslagen persoon teleurgesteld gereageerd, en dat is begrijpelijk. Zorg er wel voor dat u nooit verbaal onredelijk wordt, omdat dit tegen u werkt. Probeer positief te blijven en u te focussen op al het moois dat uw toekomst nog brengt. Samen met uw outplacementbegeleider bekijkt u al uw kansen op de arbeidsmarkt.

 

Laat u niet direct verleiden tot een andere functie. U krijgt uw ontslag van uw werkgever, maar tegelijkertijd geeft hij of zij aan dat er binnen dezelfde organisatie een soortgelijke functie beschikbaar is. Ga alleen in op dit aanbod op het moment dat het naar uw volledige tevredenheid is.

 

Blijf naar uw werk gaan. Wanneer u een ontslag krijgt met wel presteren, is het van wezenlijk belang dat u naar uw werk blijft gaan. Meld u niet ziek, omdat het uw juridische positie verzwakt. Vraag aan een outplacementbegeleider van Ucare wat verstandig is tijdens een periode van wel presteren.

 

OutplacementoorstelOutplacementcoach

 

 

 

 

 

 

 

Outplacement bij Ucare

De begeleiding bij Ucare is uniek en biedt u een groot aantal voordelen. Outplacement draait om ondersteuning en het verzorgen van een helder en duidelijk toekomstbeeld. Gedurende een outplacementtraject wordt er echt mee u meegedacht. Hierin zijn professionaliteit en vertrouwen erg belangrijk.

 

Zowel werkgevers als werknemers zijn welkom bij Ucare. Iedere partij heeft profijt van de werkwijze die Ucare hanteert. Enkele voordelen die wij u bieden zijn:

 

Voordelen werknemer

> Privé: Alle gesprekken die u met uw outplacementcoach bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.

 

> Administratieve voordelen: Samen met u nemen wij uw administratie door. Tevens kijken we naar een aantal belangrijke aspecten als: arbeidsongevallenverzekering, uw RVA-uitkering,…

 

> Zeer ervaren coaches: De coaches die u verder helpen zijn ervaren en al jarenlang werkzaam in deze sector.

 

> Erkend outplacementcentrum: Ucare is een erkend outplacementcentrum. VDAB en Federgon hebben met Certo een certificeringsorgaan voor de outplacementsector opgericht.

 

> 1 vaste coach: Er zijn geen wisselende coaches, maar u krijgt gedurende uw outplacementtraject de antwoorden van 1 vaste coach. Ontslagkrijgen is zwaar, maar samen met uw coach komt u weer helemaal bovenop!

 

> Garantie: Op het moment dat u binnen 3 maanden na uw indiensttreding uw job verliest, dan wordt uw outplacementtraject eenmalig en gratis hervat.

 

> 19 vestigingen: Ucare beschikt altijd over een vestiging bij u in de buurt. Dit komt omdat Ucare 19 vestigingen heeft die verspreid zijn over alle Vlaamse provincies. Uw antwoorden zijn dichterbij dan u denkt.

 

> Geen wachtlijsten: Bij Ucare hoeft u niet te wachten. Er zijn namelijk geen wachtlijsten. U bent direct aan de beurt en wordt snel geholpen.

 

 

Voordeel werkgever

> Administratie is geregeld: Wij houden netjes een dossier bij en bieden overzicht in een web van regels die ontstaan na een ontslagsituatie. Dit geldt voor werknemers en werkgevers. Ontslagkrijgen is onaangenaam, maar ook voor werknemers is het een situatie die aandacht verdient.

 

> Voorkom juridische kosten: Het aanbieden van een outplacementtraject voor uw werknemer is onderdeel van uw wettelijke verplichting. Voldoe hieraan en u voorkomt torenhoge juridische kosten.

 

Heeft u een aantal belangrijke vragen en bent u nieuwsgierig naar uw mogelijkheden om een outplacementtraject te volgen of aan te bieden? Bel ons gerust een keer vrijblijvend op. Bekijk hier onze contactgegevens.

 

OutplacementoorstelOutplacementcoach

 

 

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Is er een verschil tussen het ontslag krijgen bediende en het ontslag krijgen arbeider?

Nee, in het nieuwe eenheidsstatuut dat van kracht is sinds 01/01/2014 zijn de verschillen er niet mee. De regelingen zijn voor iedereen hetzelfde. Bent u nieuwsgierig naar antwoorden in uw specifieke situatie? Neem vrijblijvend contact op met een begeleider van Ucare. Hij of zij staat u graag te woord.

 

Kan een bediende ontslag krijgen tijdens een zwangerschap?

Er zijn een aantal situaties waarin een werkgever beschermd is, waaronder een zwangerschap. Een vrouwelijke bediende ontslag krijgen is dus niet mogelijk gedurende een zwangerschap. Bent u naar nieuwsgierig naar de omstandigheden waarin u tegen ontslag bent beschermd? Neem contact op met een begeleider van Ucare.

 

Ontslag krijgen of ontslag nemen, zit daar nog verschil tussen?

Ja, daar zit een verschil tussen. Uw rechten en plichten zijn net ietwat anders. De exacte verschillen zijn lastig om aan te geven, aangezien dit afhankelijk is van uw specifieke situatie. Wij zijn benieuwd naar uw situatie en gaan samen met u op zoek naar antwoorden. Bent u op zoek naar een helder overzicht van uw rechten en plichten? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een begeleider van Ucare.

 

Het is ook mogelijk een gratis voorstel tot outplacement aan te vragen, bekijk hier hoe dat moet.

 

 

Contacteer ons

Heeft u vragen, wilt u graag informatie ontvangen of heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek met een medewerker van Ucare? Neem contact met ons op.

 

Ucare – hoofdzetel

Ilgatlaan 15 / 0.01

3500 Hasselt (België)

 

Bellen vanuit België : 011 28 00 50

Bellen vanuit buitenland : 0032 11 28 00 50

 

outplacement@ucare.be

www.ucareoutplacement.be

 

Openingstijden

maandag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

dinsdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

woensdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

donderdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

vrijdag: 08.00 t/m 12.00 uur – 13.00 t/m 17.00 uur

 

Is het voor u onmogelijk om langs te komen tijdens kantooruren? Geen nood.

Bel naar +32 (0)11 28 00 50 of stuur een mail naar outplacement@ucare.be. Wij maken graag een afspraak met u buiten de kantooruren om.