Bernard Van Orley eBook

Ucareoutplacement.be Bernard Van Orley Image

DESCRIPTION

Bernard van Orley speelde een sleutelrol in het artistieke leven in Brussel en Zuid-Nederland in de eerste helft van de 16e eeuw. Hij was hofschilder van Margaretha van Oostenrijk en van Maria van Hongarije, ontwierp wandtapijten en glas-in-loodramen en stond aan het hoofd van een van de grootste ateliers van zijn tijd. Zijn kunst is diep verankerd in de Brusselse traditie en de `narratieve' stijl die haar eigen is, maar Van Orley wist ook eigentijdse invloeden - zoals Rafaël en Dürer - te verwerken tot een nieuw en invloedrijk idioom. In de catalogus komen de verschillende gebieden van Van Orley's creatie aan bod (schilderwerk, wandtapijten, glas-in-loodramen) maar ook het milieu waarin hij evolueerde, met de nadruk op zijn activiteit als hofschilder. De presentatie van al zijn gekende werken, zowel het corpus aanwezig op de tentoonstelling als de werken die niet konden reizen voor de gelegenheid, maken van deze catalogus een referentiemonografie gewijd aan de kunstenaar, tot nu toe ontbrekend in de uitgeverswereld.

Bernard van Orley — Wikipédia

Marguerite de Habsbourg, archiduchesse d'Autriche (née le 10 janvier 1480 à Bruxelles, morte le 1 er décembre 1530 à Malines), fut successivement princesse de Bourgogne, fille de France, infante d'Espagne et duchesse de Savoie.. Tante de l'empereur Charles Quint, elle assura tout d'abord la régence des Pays-Bas avant son émancipation, puis en reprit la gouvernance à la demande de celui-ci.

TAILLE DU FICHIER: 7,58 MB

AUTEUR: Véronique Bücken

NOM DE FICHIER: Bernard Van Orley.pdf

DATE DE PUBLICATION: 2019-Apr-24

Où puis-je lire gratuitement le livre de Bernard Van Orley en ligne ? Recherchez un livre Bernard Van Orley en format PDF sur ucareoutplacement.be. Il existe également d'autres livres de Véronique Bücken.

Category:Bernard van Orley - Wikimedia Commons

LIVRES CONNEXES